Welke ketel heb ik nodig?

Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s voor de aan te schaffen ketel. Wij hebben voor u een gemiddeld particulier gebruik ingevuld. U bent vrij om de getallen en keuzes anders in te vullen. Deze rekentool is puur een indicatie voor het aantal kW’s wat u nodig heeft bij de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. U kunt deze kW’s gebruiken in de dealerportal voor de berekening.

Hoeveel kW heb ik nodig o.b.v. huidig verbruik?
Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s. Wij hebben voor u een gemiddeld particulier gebruik ingevuld. Het systeem berekend het benodigde aantal kW’s aan de hand van standaard waarden. U bent vrij om de getallen en keuzes anders in te vullen. Deze rekentool is puur een indicatie voor de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. Tevens staat hier uw huidige warmtevraag ten opzichte van uw verbruik.

Huidige brandstof
Huidige verbruik
Gewenste brandstof

Huidige warmteproductie per jaar 15948 kWh
Benodigde hoeveelheid hout 3323 KG
Geadviseerd minimaal ketel vermogen
Op basis van 200 stookdagen, 6 uur per dag.
14 kW
Hoe lang stook ik voordat mijn tapwaterboiler op temperatuur is?
Hieronder kunt u berekenen hoe lang uw tapwaterboiler er over doet om op te warmen. Komt u hier niet uit en wilt u kunt bij uw berekening of aanvraag, neem dan contact op.

 

Inhoud boiler L
Toegevoerd vermogen kW
Begin temperatuur boiler °C
Eind temperatuur boiler °C

Temperatuurverhoging 50 °C
Totaal toegevoegde energie 18 kWh
Opwarmtijd 42 minuten
Hoeveel kW heb ik nodig o.b.v. inhoud?
Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s voor de aan te schaffen ketel. Deze rekentool is puur een indicatie voor de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. U kunt deze kW’s gebruiken in de dealerportal voor de berekening.

(Alle regels met een * zijn verplicht in te vullen velden)

 

Berekening:
slecht geïsoleerd (70 watt/m3)
matig geïsoleerd (50 watt/m3)
goed geïsoleerd (30 watt/m3)

Dealerportal?

Nadat u uw kW behoefte berekend heeft, kunt u zelf een offerte opmaken in de Portal. 

Hulp nodig?

h

Consument: uitleg portal

h

Dealer/Bedrijf: uitleg portal

I

Video: Werking portal

Maak uw brandstofkeuze

U heeft hierboven berekend wat uw kW behoefte is. Nu kunt u hieronder kijken welke ketel u wenst. Bent u op zoek naar een duurzame manier van verwarmen, een HOUT-CV of biomassaverbrandingsketel en u wilt weten welke ketel (pelletketel, snipperhoutketel of stukhoutketel) u nodig heeft? Welke handleiding daarbij hoort of een video over de nieuwe verbrandingsketel bekijken… Maak hieronder de keuze voor de brandstof en doorloop de stappen naar uw ketel.

Houtpellets

Stukhout

Houtsnippers

Heeft u een vraag aan PTH Hout CV?

 

Heeft u interesse in een biomassa verbrandingsketel van Fröling? Fröling is de grootste Europese fabrikant van biomassa verbrandingsketels. Of wilt u eventueel het dealerschap aangaan met PTH Hout CV om de biomassa verbrandingsketels te verkopen en te plaatsen ? Of wilt u algemene informatie over de ketels, over Fröling of over PTH Hout CV? Kies het juiste formulier voor uw informatie en vul alle gevraagde gegevens in. Daarna nemen wij contact met u op.