Maak uw brandstofkeuze

U bent op zoek naar een HOUT-CV of biomassaverbrandingsketel? Maak dan allereerst de keuze op welke brandstof u wilt gaan stoken. Voor particulieren adviseren wij doorgaans een stukhoutketel, bedrijven maken in de praktijk vooral gebruik van snipperhout– of pelletketels. Maak hieronder de keuze voor de brandstof en doorloop de stappen naar uw ketel. Indien nodig, vindt u in het menu onder het kopje ‘Bereken’ een speciale rekentool, waarmee u eenvoudig de benodigde kW’s voor uw aan te schaffen ketel kunt vaststellen.

Houtpellets

Houten pellets zijn gemaakt van natuurlijk hout. De grote hoeveelheden houtspaanders en zaagsel die door de houtverwerkende industrie worden gegenereerd, worden verdicht en gepelletiseerd zonder vooraf te worden behandeld. Pellets hebben een hoge energie-output en zijn gemakkelijk te leveren en op te slaan. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die pellets de perfecte brandstof voor volautomatische verwarmingssystemen maken.

Stukhout

Verwarmen met brandhout heeft al een lange traditie. Verwarmend hout wordt geleverd als lange houtblokken of versnipperd tot 25, 30 of 50 cm lengte en zo klaargemaakt om te worden verbrand als brandhout. Moderne biomassaverbrandingsketels zorgen voor een optimale verbranding en zeer lage emissies. Het vochtgehalte van het hout dat wordt verbrand voor verwarming moet zo laag mogelijk zijn. in ieder geval niet hoger dan 20 – 30 procent.

Houtsnippers

Houtsnippers zijn een milieuvriendelijke brandstof die niet onderhevig is aan de crises en fluctuaties van de (internationale) markt. Houtsnippers zijn een ideale brandstof (en flink in voorraad), niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar ook vanuit milieuoogpunt. Overgebleven takken en boomtoppen en zagerijafval worden versnipperd tot houtspaanders. De kwaliteit wordt bepaald door het gebruikte houtsoort.

Heeft u een vraag aan PTH Hout CV?

 

Heeft u interesse in een biomassa verbrandingsketel van Fröling? Fröling is de grootste Europese fabrikant van biomassa verbrandingsketels. Of wilt u eventueel het dealerschap aangaan met PTH Hout CV om de biomassa verbrandingsketels te verkopen en te plaatsen ? Of wilt u algemene informatie over de ketels, over Fröling of over PTH Hout CV? Kies het juiste formulier voor uw informatie en vul alle gevraagde gegevens in. Daarna nemen wij contact met u op.