Maak uw brandstofkeuze

U bent op zoek naar een HOUT-CV of biomassaverbrandingsketel? Maak dan allereerst de keuze op welke brandstof u wilt gaan stoken. Voor particulieren adviseren wij doorgaans een stukhoutketel, bedrijven maken in de praktijk vooral gebruik van snipperhout– of pelletketels. Maak hieronder de keuze voor de brandstof en doorloop de stappen naar uw ketel. Indien nodig, vindt u in het menu onder het kopje ‘Bereken’ een speciale rekentool, waarmee u eenvoudig de benodigde kW’s voor uw aan te schaffen ketel kunt vaststellen.

Houtpellets

Houten pellets zijn gemaakt van natuurlijk hout. De grote hoeveelheden houtspaanders en zaagsel die door de houtverwerkende industrie worden gegenereerd, worden verdicht en gepelletiseerd zonder vooraf te worden behandeld. Pellets hebben een hoge energie-output en zijn gemakkelijk te leveren en op te slaan. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die pellets de perfecte brandstof voor volautomatische verwarmingssystemen maken.

Stukhout

Verwarmen met brandhout heeft al een lange traditie. Verwarmend hout wordt geleverd als lange houtblokken of versnipperd tot 25, 30 of 50 cm lengte en zo klaargemaakt om te worden verbrand als brandhout. Moderne biomassaverbrandingsketels zorgen voor een optimale verbranding en zeer lage emissies. Het vochtgehalte van het hout dat wordt verbrand voor verwarming moet zo laag mogelijk zijn. in ieder geval niet hoger dan 20 – 30 procent.

Houtsnippers

Houtsnippers zijn een milieuvriendelijke brandstof die niet onderhevig is aan de crises en fluctuaties van de (internationale) markt. Houtsnippers zijn een ideale brandstof (en flink in voorraad), niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar ook vanuit milieuoogpunt. Overgebleven takken en boomtoppen en zagerijafval worden versnipperd tot houtspaanders. De kwaliteit wordt bepaald door het gebruikte houtsoort.

Algemene informatie

PTH uw leverancier voor biomassaketels

We zijn gestart in 2006. Tot en met 2009 hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met de verkoop en installatie van diverse merken stukhout gestookte ketels. Echter groeide de vraag naar efficiënter verstoken van hout, wat ook wel het vergassen wordt genoemd. Ook de vraag naar volledig automatische systemen zorgde ervoor dat we samenwerking aangegaan zijn met de voormalige importeur van Fröling, vanaf 2010 hebben we dan ook alle service en installatie van Fröling ketels in Nederland op ons genomen. Met succes onderhouden we op dit moment ruim 450 Fröling ketels in Nederland.

Vanaf 2015 hebben we de overgang gemaakt om officieel importeur te worden van het merk Fröling.Fröling is de grootste fabrikant van biomassa verbrandingsketels. We hebben ons ten doel gesteld om met u als installateur of dealer ‘het nog meer op de kaart zetten van het merk Fröling in Nederland’. Dit is een goed uitgangspunt voor de eventuele samenwerking met dealers en installateurs in Nederland.

Voor Nederland zijn wij de officiële importeur van Fröling producten. Hiermee heeft u dus een aanspreekpunt voor het Nederlandse netwerk, u kunt bij ons terecht voor ketel en brandstof keuze, maar ook kunnen wij u bijstaan met het tekenwerk voor de installaties.

Alle gangbare onderdelen van Fröling ketels zijn standaard bij ons op voorraad  |  Telefonische ondersteuning 24 uur per dag en 2e lijn service door eigen monteurs bij u op locatie  |  Wij kunnen u bijstaan met maximale product kennis.