Österreichische Umweltzeichen – Oostenrijkse Ecolabel

“De bescherming van het milieu wordt steeds belangrijker voor de bevolking. Gezien het belang wensen dan ook steeds meer mensen bij te dragen tot de bescherming van het milieu via hun consumptiegedrag. Om echter doordachte aankoopbeslissingen te kunnen nemen, mist de consument vaak de juiste informatie. Daarom werd het “Austrian Ecolabel” (Oostenrijks milieukeur), in 1990, door het Ministerie van Landbouw in het leven geroepen. Dit milieukeurmerk verschaft het publiek informatie over het effect van consumptiegoederen op het milieu: evaluatie gebeurt vanaf de productie, nadien het gebruik tot uiteindelijk de verwijdering van het product, met als doel de aandacht van de consument te trekken op milieuvriendelijke alternatieve producten.”

Het symbool van het logo
Het “Austrian Ecolabel” (Oostenrijks Ecolabel) werd ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar, Friedensreich Hundertwasser, en gratis geschonken aan het Ministerie van Leefmilieu. Gezien de creatieve symboliek van dit indrukwekkend logo (aarde, water, lucht, natuur), werd het geregistreerd door het Oostenrijks Ministerie van Milieu als collectief (publiek) merk.”

Alle biomassaketels van Fröling tot 100 kW zijn voorzien van het Oostenrijkse Keurmerk ‘Umwelzeichen’.

Plus X Awards

De prijs voor de beste merken en producten ter wereld!

Met een internationaal en onafhankelijk panel van rechters uit 25 industrieën, 23 strategische partners en meer dan 600 deelnemende internationale merken, is de Plus X Award ’s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Plus X Award zegels van goedkeuring worden verleend aan producten waarvan wordt aangenomen dat ze ten minste één “Plus X” -factor bezitten. Er worden prijzen toegekend voor nieuwe en innovatieve technologieën, buitengewoon ontwerp en intelligente, gebruiksvriendelijke besturingssystemen. Criteria zoals uitstekende ergonomische en ecologische functies, samen met het gebruik van hoogwaardige materialen, dragen bij aan duurzame producten met een lange levensduur en worden ook geëerd door de Plus X Award. De innovatieprijs is geïnitieerd om merken, handel en commercie te versterken en consumenten te ondersteunen bij hun aankoopbeslissingen. De Plus X Award bestaat sinds 2003.

Fröling en Plus X Awards

Vele ketels van de Fröling familie zijn in de loop der tijd bekroond met een PLUS X AWARD. Onder andere de: PE1, P4, SP DUAL Compact, SP DUAL, S4 en de T4 zijn meerdere jaren uitgeroepen tot het beste product in één of meerdere klassen.

CHP 50 voor groot verbruik

CHP 50 bekroond met de EnergieGenie2015!

Froling GmbH introduceert zijn nieuwe energie-efficiënte CHP 50-houtvergasser bij LIGNA – een oplossing die onlangs werd bekroond met de “EnergieGenie 2015” van het Oostenrijkse federale ministerie van landbouw, bosbouw, milieu en waterbeheer en de regionale overheid van Oberösterreich.
De Fröling CHP 50 houtvergasser is gebaseerd op het concept van warmtekrachtkoppeling. Geïnstalleerd in een container wordt de vastbed vergasser klaar voor gebruik geleverd. Een hoogwaardige industriële motor zet het geproduceerde houtgas om in elektriciteit en de warmte die wordt opgewekt, wordt tegelijkertijd gebruikt. Het systeem stelt ook nieuwe normen op het gebied van aandrijf- en veiligheidstechnologie. Ontworpen voor continu gebruik, heeft de vastbed vergasser een elektrisch vermogen van 49/51 kW en een thermisch vermogen van 107 kW. Het heeft een algemeen efficiëntieniveau van ongeveer 83 procent en kan worden gebruikt als een stand-alone of cascadesysteem. Een belangrijk voordeel van het gebruik van biomassa om elektriciteit op te wekken, is dat het niet afhankelijk is van wind of zon; het is een betrouwbare en consistente energiebron overdag en ’s nachts.

Heeft u een vraag aan PTH Hout CV?

 

Heeft u interesse in een biomassa verbrandingsketel van Fröling? Fröling is de grootste Europese fabrikant van biomassa verbrandingsketels. Of wilt u eventueel het dealerschap aangaan met PTH Hout CV om de biomassa verbrandingsketels te verkopen en te plaatsen ? Of wilt u algemene informatie over de ketels, over Fröling of over PTH Hout CV? Kies het juiste formulier voor uw informatie en vul alle gevraagde gegevens in. Daarna nemen wij contact met u op.