085 4845 823

Subsidie voor biomassaketels

Het klimaat wordt steeds belangrijker en dat is terug te zien in het beleid van de overheid. De ontwikkelingen ziet u waarschijnlijk ook in uw omgeving terug, zoals de opkomst van zonnepanelen, warmtepompen en windmolens. Een duurzame toekomst is voor ons allen van belang en iedereen kan op geheel eigen wijze zijn aandeel hieraan leveren. 

De ketels van Fröling voldoen aan de eisen van de Nederlandse overheid, maar Fröling gaat verder. Per ketel zijn TÜV-rapporten beschikbaar, die de nog strenge eisen van andere landen voorblijven. Als enige merk kunnen we de waarde met deze officiële documentatie aantonen. Deze representatieve documentatie zal u op voorhand overtuigen om voor dit betrouwbare merk te gaan. Wereldwijd kan Fröling haar ketels afzetten en heeft zo meer dan 200.000 werkende installaties. Hiernaast is Fröling de koploper op het gebied van innovatie. Voor Fröling ligt de nadruk op milieuvriendelijk,- en energiezuinigheid, deze doorontwikkeling wordt jaarlijks met toonaangevende prijzen beantwoord. De kwaliteit verder ondersteunt! Wij bieden een volledig assortiment van 7 – 1500kW en in cascade kan er makkelijk meer vermogen worden gerealiseerd. In iedere situatie biedt Fröling de oplossing.  
 
De Nederlandse overheid maakt via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verschillende tegemoetkomingen mogelijk. De meest actuele informatie is hier te vinden. Hieronder leggen we de huidige voordelen kort uit. We hebben een directe samenwerking met het RVO en subsidie-adviseurs bij u in de buurt, zo kunnen wij u altijd op weg helpen. We staan u graag te woord, neem vooral contact met ons op voor al uw vragen. 
 
Hernieuwbare energie (voorheen: Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie | SDE)
Biomassaketels van Fröling boven de 500kW komen in aanmerking voor deze regeling, die een verbreding van SDE+ is. De afgelopen jaren bewezen als effectieve regeling om productie van hernieuwbare energie te stimuleren. SDE++ is de rangschikking van verwachte subsidie per vermeden ton CO2-emissies. 
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stimuleert in de ontwikkeling van duurzame energievoorziening in Nederland. Ondernemers met vernieuwende projecten die leiden tot duurzame energieproductie tegen minder kosten komen in aanmerking. Zie hier voor meer informatie of bekijk dit instructiefilmpje op de website van RVO:

Fijnstof gemeten in Fröling biomassaketels:

MIA en Vamil

De overheid wil investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Een beter milieu komt immers de hele samenleving ten goede. Speciaal voor alle ondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat daarom een subsidiemogelijkheid in het leven geroepen: de MIA en Vamil.

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

De MIA en Vamil zijn dus geen subsidies, maar bieden wel fiscaal voordeel . U kunt MIA en/of Vamil binnen 3 maanden na aankoop van een Fröling-ketel aanvragen, wel dient u de investering voor aankoop te melden.  Zie hier alle informatie of bekijk deze infographic.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Een ander fiscaal voordeel voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Alle informatie voor een gemiddeld voordeel van 11%. Of bekijk de infographic.

Overig

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
    Per 1 januari 2020 is deze subsidie niet meer op biomassaketels van toepassing. LET OP voor particulieren is er een overgangsregeling.
  • Via uw Gemeente of Provincie
    Kijk vooral ook naar de initiatieven in uw eigen regio. Door het klimaatakkoord zien we veel samenwerkingen ontstaan die Gemeentes ondersteunen. 
  • Lease via uw investeerder
    Voor het leasen van een biomassaketel zijn verschillende lease oplossingen mogelijk. Vraag bij uw bank naar de mogelijkheden.
  • Energiebespaarfonds
    Voor de hout-cv-ketel geldt helaas nog ‘onbekend maakt onbemind’. Dat zal ook de reden zijn waarom er vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds nog geen lening wordt verstrekt voor deze energiezuinige maatregel. We zijn drukdoende om de ketels van Fröling op de lijst te krijgen.