085 4845 823

Pellets en houtsnippers transportbandtechnologie & afvoersystemen

Fröling kan terugkijken op een jarenlange ervaring op het gebied van afvoer- en transportsystemen en brandstofopslag-systemen voor houtsnippers en pellets. Of het nu gaat om kleinere of grotere systemen: wij leveren robuuste brandstofopslagsystemen van de hoogste standaard voor elke behoefte. De houtuitstroomsystemen van Fröling zorgen voor een stille en effectieve werking en worden gekenmerkt door eenvoudige installatie en grote flexibiliteit.

 

Maak hieronder de keuze voor de brandstofopslag- of transportsystemen en alle informatie.

Pelletzuigsysteem

RS4 en RS8

Voor PE1 Pellet / P4 Pellet / SP Dual compact, SP Dual

Het nieuwe RS4 / RS8 pelletzuigsysteem zorgt voor meer ruimte in uw pelletopslagruimte. Dankzij het feit dat de zuigmodules flexibel te plaatsen zijn, is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van elke ruimte. Vuistregel: Plan voor elke 1 m² pelletopslagruimte een zuigmodule.

Zuigschroefsysteem

(voor langwerpige opslagruimten)

Het Fröling vijzeltoevoersysteem is de ideale oplossing voor rechthoekige opslagruimten met front-end aansluiting. Vanwege de lage en horizontale montage van de transportschroef betekent dit dat de ruimte in de opslag optimaal gebruikt kan worden en dat de bunker geheel te legen is. Gecombineerd met een zuigsysteem van Fröling maakt het ook een flexibele ketelopstelling mogelijk.

Zaksilo systeem

Het zak silo systeem is een flexibele, eenvoudige manier om pellets op te slaan. Andere voordelen bij het gebruik van een zak silo zijn:

  • Het is makkelijk te monteren.
  • De zak voor de brandstofopslag is stofdicht.
  • De zak is overstromingsbestendig. Tevens kunt u regenbestendige – en zonbestendige deksels aanbrengen en de silo eventueel buiten installeren.

Pellet Cube

Types: Cube 500s en 300 brandstofopslag voor kleinere hoeveelheden

Voor de installatie in droge ruimtes en voor handmatige vulling (zakgoed) met een capaciteit van 500 kg of 330 kg pellets (33×15 kg zakken). Een mooie en praktische oplossing voor de kleinere voorraad.

Ondergronds voeder tank systeem

Als u geen opslagruimte binnen heeft, dan is de ondergrondse tank een goed alternatief. De ondergrondse tank wordt buiten het pand ingegraven en de pellets worden via de zuigleiding naar de ketel getransporteerd. De zuigleidingen moeten in een holle pijp worden gelegd, welke van de ondergrondse tank naar het gebouw loopt.

1-2-3 zuigschroefsysteem

Zeer grote opslagruimten zijn over het algemeen nodig om tegemoet te komen aan de warmtebehoefte bij systemen die in grote gebouwen zijn geïnstalleerd. Het 1-2-3 zuigschroefsysteem van Fröling is hier voor de ideale oplossing. Afhankelijk van de grootte van de opslagruimte worden twee of drie opvoerschroeven parallel aan elkaar gepositioneerd en in de brandstofvoeding van het zuigsysteem geïntegreerd. Het automatische kleppenblok schakelt automatisch tussen de zuigschroeven in een vooraf gedefinieerde cyclus, zodat de opslagruimte gelijkmatig wordt leeggemaakt.

Roerwerk met veerbladen (FBR) 110 / 150

  • Voor toevoer van houtsnippers uit de bunker (diameter max. 5 m).
  • Speciaal ontworpen voor houtsnippers G30 / G50 tot W 35.
  • Laag energieverbruik dankzij speciale overbrengingen en motoren.

Voor het toevoeren van houtsnippers (EN ISO 17225, deel 4: houtsnipper klasse A1 / P16S-P31S2) uit bunkers/silo’s met een maximale werkdiameter van 5,0 meter. De specifieke vorm van de trog en de schroeftransporteur met een speciaal verloop van de schroefbladen garanderen een betrouwbaar brandstofvervoer.

Walking floor uitdraai

Mogelijkheid voor uitvoer van alle biomassabrandstoffen (max. diameter G100) met een hoge vochtigheidsgraad en een slechte strooibaarheid. Meer informatie via de dealer.