085 4845 823

Fröling pellethoutsystemen

Maak uw keuze

Aan de hand van de iconen (particulier, MKB/bedrijf, Agrarisch bedrijf en industrie) kunt u per ketel in één oogopslag de mogelijke toepassingen zien. Middels onze portal kan direct geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd. Mocht u vragen hebben, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


PARTICULIER


MKB / BEDRIJF


AGRARISCH BEDRIJF


GROOT BEDRIJF / INDUSTRIE

PECO Pelletketel biomassa froling van Hout-cv

NIEUW!!!  PECO (15-35kW)

Compact, innovatief en comfortabel

Geschikt voor:     

Brandstof: pellets

De PECO behoeft slechts 0.64m² vloeroppervlak en is daarmee een oplossing voor kleinere ruimtes. Het is een uiterst stille machine welke eenvoudig te bedienen is. De PECO heeft, net als alle andere ketels, een lage emissie en een laag verbruik. Met een vermogen van 15KW tot 35KW is hij op veel plaatsen inzetbaar. Samengevat, de PECO is de state of the art ketel van Fröling.

PE1 (7-35kW) De compacte oplossing voor de verwarmingsruimte

Optioneel leverbaar met pellet-unit (7-20kW)

Geschikt voor:   

Brandstof: pellets

De PE1 pelletketel gebruikt slechts 0.38 m² en is daarmee dé compacte oplossing voor een beperkte ketelruimte. De ketel onderscheidt zich verder door zijn stille werking en gebruiksgemak, gecombineerd met lage emissies en een zeer laag energieverbruik.

PE1c (16-22kW)

Met condensatietechnologie

Geschikt voor:   

Brandstof: pellets

Speciaal voor de particuliere markt brengt Fröling de nieuwe ketel PE1c op de markt. Deze ketel is standaard uitgerust met een innovatieve condensatietechnologie. Deze unieke techniek zorgt voor een efficiëntie van 106% en een economische en uiterst stille werking in de kleinste ruimtes.

NIEUW: PE1e (45-60kW) –

Geïntegreerd elektrostatisch filter en condensatietechniek

Geschikt voor:     

Brandstof: pellets

Froling presenteert nieuwe ketel: de nieuw ontwikkelde pelletketel PE1e Pellet (vermogensbereik 45 – 60 kW) is verkrijgbaar als verwarmings- of condensatieketel en kan optioneel worden uitgerust met een elektrostatisch filter.

P4 (80-105kW)

Volautomatische pelletketel

Geschikt voor:       

Brandstof: pellets

Uitpakken, installeren en verwarmen. De P4 werkt op het principe van ‘plug and play’, alle onderdelen zijn pre-wired. De P4 pelletketel is verbazingwekkend eenvoudig te gebruiken. Aanvoer van brandstof, ontsteking, verbrandingscontrole en schoonmaken gaan volledig automatisch.

PT4e (120-250kW)

Robuust, comfortabel, veilig en veelzijdig:

Geschikt voor:      

Brandstof: pellets

De pelletketel PT4e is gebaseerd op beproefde technologieën en dankzij hun compacte ontwerp ook ideaal voor gebruik in krappe ruimtes. Deze ketels overtuigen door hun perfectie op elk gebied. Het doordachte gebruik van stroombesparende aandrijvingen zorgt voor een extreem laag stroomverbruik.

T4e (20 – 350kW)

Comfortabel, compact, economisch en veilig:

Geschikt voor:        

Brandstof: pellets en houtsnippers

De Fröling T4e staat voor de nieuwe generatie snipperhoutketels. Met zijn intelligente, volledig  automatische verbranding kan deze ketel zowel houtsnippers als pellets efficiënt verbranden. Door de siliciumcarbide verbrandingskamer bereikt de T4e een zeer hoge efficiëntie (tot 96,3%) met zeer lage emissies.

SP Dual ketel (22-40kW) 

Twee systemen perfect gecombineerd 

Geschikt voor:    

Brandstof: stukhout en pellets 

De SP Dual stukhout en pelletketel combineert twee perfecte systemen.
De ketel voldoet aan alle eisen voor stukhout- en pelletbrandstof in twee aparte verbrandingskamers. Zéér efficiënt en zéér handig. De SP Dual zorgt bovendien voor lage emissies en energiekosten.

SP Dual Compact ketel (15-20kW)  

Twee systemen perfect gecombineerd 

Geschikt voor:    

Brandstof: pellets en stukhout

De SP Dual compact combineert twee perfecte systemen (stukhout en pellethout).
De SP DUAL Compact is het kleinere broertje van de SP DUAL. De SP Dual Compact heeft dezelfde eigenschappen, maar is uitgevoerd in een kleiner formaat met een maximaal vermogen van 20 kW.

Turbomat (150-550kW)  

Innovatieve ketel

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers, pellets (en diverse houtmaterialen)

Beleggen in de toekomst! De Turbomat is een uniek verwarmingssysteem met een volautomatische houtbrander, die werkt met een breed scala aan brandstoffen. Of het nu houtmateriaal, nat afvalhout of pellets betreft, de geavanceerde technologie, samen met Lambdatronic-besturing, zorgen ervoor dat de ketel altijd de optimale verbrandingswaarden waarborgt.

TI 350 (350kW)  

De nieuwe industrie ketel in compact formaat

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers en pellets

De nieuwe TI 350 van Fröling heeft de belangrijkste kenmerken van een industriële verbrandingsketel in de meest compacte bouwvorm. Doordat de verbrandingskamer in zeer hittebestendig vuurvaste chamottesteen is uitgevoerd, is de ketel zeer snel aan te passen aan verschillende prestatie-eisen.

Lambdamat (750-1500kW)  

Een krachtpatser met unieke compacte buitenmaten

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers en pellets

De Lambdamat biedt baanbrekende houtverwarmingstechnologie om aan de hoogste eisen te voldoen. Biomassa-technologie die zich heeft bewezen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze ketel. De ‘state-of-the-art’ roostertechnologie zorgt voor automatische rooster-reiniging en verwijdering van as, wat resulteert in een onderhoudsvrije werking.

Maar gemak is niet het enige aspect waarin de Lambdamat ongeëvenaard is. De centrifugaalkamer met hoge temperatuur resulteert in een hoog rendement en een goede, veilige verbranding. Een compleet concept dat niets te wensen overlaat!

Brandstoftoevoer/ -opslag en opslag systemen