085 4845 823

Fröling Buffertank (opslag) systemen

Flexibele toepassingsmogelijkheden

Fröling opslagsystemen zijn optimaal geschikt om te worden gecombineerd met een pellet-, houtsnipper- of stukhoutketel, maar ook met andere warmtebronnen, zoals bijvoorbeeld een olie- of gasketel. Bij de thermisch gelaagde solartank, de thermisch gelaagde solartank voor sanitair water H3, alsook bij de thermisch gelaagde modulaire solartank FW is verder een efficiënte integratie van een solarsysteem mogelijk, waarbij zonne-energie door het intelligente management van de Lambdatronic-ketelbesturing van Fröling altijd met voorrang wordt behandeld.

Gelaagde tank  300 – 2200 liter

Verfijning tot in de details! Met de Eco-cell gelaagde tank van Fröling bieden wij u een warmte-management-concept dat indruk maakt met zijn speciale voorzieningen voor optimale opname en verdeling van energie.

De temperatuur lagen, nauwkeurig tot op de centimeter, garanderen maximale energieopbrengst en lage bedrijfskosten. Ongeacht het gebruik in combinatie met brandhout- of pelletverwarming, olie of gas gestookt, zonnepanelen, warmtepompen of warmteterugwinning is de Ökocell gelaagde tank de ideale oplossing voor warmteopslag.

Solar gelaagde tank   700 – 2200 liter

Solar-gelaagde tanks van Fröling zijn voorzien van een indrukwekkend warmtemanagement concept dat zorgt voor een optimale energie-inname en opslag in het bijzonder. Met deze Solar-gelaagde tank kunt u gemakkelijk Solar energie integreren. 

Voordelen:

 • Opslaan van restwarmte
 • Combinatie met andere warmtebronnen
 • Hoge opbrengst door nauwkeurige temperatuur gelaagdheid in de tank
 • Hoge thermische prestaties dankzij CFK-vrije isolatie
 • Communicatie tank oplossingen mogelijk
 • Lage bedrijfskosten
 • Geïntegreerde zonne-energie in uw systeem

Hygiënisch gelaagde tanks   H2:  500 – 2000 liter

Met de hygiënisch gelaagde tank H2 kiest u voor een kwaliteitsproduct van Fröling, waarbij sprake is van een hygiënische warmwatervoorziening volgens het doorstroom principe. Het is een warmwater boiler en gelaagd buffervat in één.

Uw voordelen:

 • Precieze thermische gelaagdheid voor hoog rendement en lage bedrijfskosten
 • Hoge thermische prestaties dankzij CFK-vrije isolatie
 • Communicatie tank oplossingen mogelijk
 • Kan perfect gecombineerd worden met verschillende warmte-generatoren
 • Boiler en gelaagde tank in een

Hygiënisch gelaagde solar tanks   H3:  700 – 2000 liter

Met de hygiënisch Solar-gelaagde tank H3 krijg u een warmwater boiler, gelaagde tank en zonne-gelaagde tank in één product. Twee hoog vermogen solar spiralen garanderen een efficiënte afgifte van solar warmte.

Samen met de H3, kan het solar-systeem niet alleen gebruikt worden voor het verwarmen van water, maar kan het ook gebruikt worden voor ondersteuning van de verwarming. Dit betreft in het bijzonder de voorverwarming van het verwarmingswater met het onderste gedeelte van de tank, om hiermee het maximale rendement uit de zonne-energie te behalen. De H3 is uitermate geschikt voor een combinatie met hout, olie- of gasverwarming.

Unicell NT-S warmwatertank  200 – 500 liter

Er kan veel energie worden bespaard, niet alleen tijdens verwarming, maar ook tijdens warm water bereiding.

De vacuümemaille en de anode met magnesiumbescherming beschermen tegen corrosie en zorgen voor bescherming tegen hoge temperaturen en dragen bij aan een lange levenscyclus. Of het nu een optimaal warmwaterbereidingssysteem is voor iedere ketel of een efficiënte zonnetank, de Froling Unicell is volledig veelzijdig en garandeert een efficiënte, hygiënische bereiding van warm water. Gebruik van zonne-energie voor de verwarming van huishoudelijk water.

De Froling Unicell NT-S maakt efficiënt gebruik van zonne-energie mogelijk voor het verwarmen van huishoudelijk water. Het onderste element is rechtstreeks verbonden met het zonnepaneelsysteem. Het bovenste verwarmingsoppervlak zorgt voor extra warmte, dat wil zeggen dat de zonne-energie het hele jaar door kan worden gebruikt. Het is ook mogelijk om extra verwarming te bieden met behulp van een elektrische verwarmingspatroon, afzonderlijk verkrijgbaar.

Modulair Solar gelaagde Tank FW – 850 – 1500 liter

Modulaire gelaagde tank – 850 – 1500 liter

De FW-gelaagde tank van Fröling en de nieuwe FWM-module voor drinkwater zijn complete compacte oplossingen voor de stookruimte. De gelaagde tank is beschikbaar mèt of zonder een solar-spiraal. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met de volledige reeks Fröling-tanks om optimale oplossingen te bieden en zijn voor bijna elke installatie bruikbaar.

De uitgebreide oplossing voor de stookruimte. De krachtige solar-spiraal zorgt ervoor dat de tank volledig wordt geladen wanneer energie aanwezig is van het zonnepaneelsysteem. Dankzij het speciaal ontwikkelde temperatuur-controlesysteem TCS, word de tank optimaal geladen, wat resulteert in hogere opbrengst en opslag.

Verswaterstation FWS – 40-100 liter

Het verswaterstation FWS met geïntegreerde elektronische regelaar levert tapwaterverwarming volgens het doorstroomprincipe (DVGW, werkblad W551) door middel van een platenwarmtewisselaar van hoogwaardig roestvrij staal en biedt daarmee een hygiënische en comfortabele oplossing voor de levering van warm water voor huishoudelijk gebruik. Het continue stroomprincipe voorkomt bovendien het risico op legionella-ophoping.

Verwarmingspomp Tapwater BWP – 300 PV

De verwarmingspomp van tapwater BWP verwarmt het tapwater eenvoudig en efficiënt en biedt bovendien verschillende flexibele mogelijkheden – onafhankelijk of in combinatie met andere warmtebronnen.

Flexibele verwarming van het tankvolume van 270 liter

 • door de geïntegreerde warmtepomp met bijzonder hoogwaardige compressor
 • in combinatie met een verwarmingsketel of solar-installatie via de ingebouwde warmtewisselaar met gladde buizen
 • met behulp van de efficiënte elektrische verwarmingsstaaf