Fröling-projecten

Wij delen graag de successen van onze dealers. Onderstaand leest u enkele verhalen. Wilt u als dealer ook graag een mooi Fröling-project belichten of iets over uzelf vertellen, wij horen het graag!

Hoe een groot zwembad in Drenthe verwarmd wordt met pellethout

Jaarlijks bespaart de gemeente Aa en Hunze hiermee zo’n € 11.000. „Een goede en ook nog eens duurzame oplossing”, zegt zwembadbeheerder Wim Vos in Gieten tevreden.

Diverse referenties

De moderne biomassaverbrandingsketels van Fröling zorgen voor een optimale verbranding en zeer lage emissies. Deze ketels zijn eenvoudig te vullen, op te starten en reinigen. Bovendien is er sprake van een lange verbrandingstijd, hoog rendement en lage uitstoot.

Grote besparing op de energierekening

Bij Zwembad Zwanemeer in Gieten wordt sinds 2015 gebruik gemaakt van een biomassaketel van Fröling. Jaarlijks bespaart de gemeente Aa en Hunze hiermee zo’n € 11.000. „Een goede en ook nog eens duurzame oplossing”, zegt zwembadbeheerder Wim Vos.

‘Biomassa is hét alternatief voor gas’

Deze intensieve veehouderij maakt sinds 2018 op twee locaties gebruik van Fröling-ketels. Ondernemer Zijlstra is zeer content met deze keuze en deelt daarom graag zijn verhaal: ‘Wij hebben drie Fröling ketels in gebruik, op twee verschillende locaties…’

Oud boerderijtje verwarmen met stukhout

“Biomassa was helemaal nieuw voor mij, maar ik kan het iedereen die in een minder goed geïsoleerd oud pand of oude boerderij woont adviseren. Gunstig voor de energierekening en het milieu.”

Woning van 1906 energieneutraal

Bertus Scheffers uit Coevorden is erin geslaagd om een oude, vervallen woning uit 1906 om te toveren tot een prachtig, energieneutraal huis. “Mede door de aanschaf van een biomassaketel zijn wij nu gasloos en hebben we nul op de meter.”

‘Wat wij kunnen verduurzamen doen wij’

Er is heel bewust gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat heeft begin 2018 geleid tot de aanschaf van de nieuwe T4 pelletketel van Fröling via PTH Hout CV.

Grote besparing op de energierekening

Sauna Het Friese Woud uit Boijl maakt sinds 2013 gebruik van een Fröling-biomassaverbrandingsketel. Eigenaar Pieter Bunt heeft geen moment spijt gehad van deze keuze.

‘Vol automatisch, ik hoef niets meer te doen’

“Op de oude stukhoutketel had ik zonder problemen nog wel tien jaar kunnen stoken, maar gezien mijn leeftijd heb ik bewust gekozen voor wat meer gebruiksgemak van de Fröling pelletketel”

‘Tijdens de koude dagen zitten we er warm bij’

De Stichting van Slot Loevestijn heeft een paar jaar geleden een ingenieursbureau ingeschakeld. De oplossing bleek de inzet van een warmtepomp in combinatie met een hout-cv van Fröling. 

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Doet u mee?