085 4845 823

Referenten over hun Fröling

‘Ik bespaar duizenden euro’s’

Tom Geerts runt sinds 2017 een eigen vleeskuikenbedrijf in Tweede Valthermond. De stallen voor de 70.000 vleeskuikens worden verwarmd met middels biomassaketels. “Andere kippenboeren zouden zeker eens bij mij moeten komen kijken, want deze Fröling-ketels zijn absoluut dé oplossing!”

“De Fröling P4 beviel zo goed dat we in de nieuwbouw een T4 van 150 kW hebben geplaatst”.

Tom Geerts, Valthermond

“Fröling-ketels oplossing voor kippenboeren”

Tom Geerts, Valthermond

De jonge ondernemer is begonnen met 28.000 kuikens. In 2018 is er een stal bijgebouwd voor 42.000 kuikens. “In 2016 heeft PTH Hout CV in de bestaande, eerste stal een pelletketel gemaakt. Hiermee bespaar ik ontzettend veel op de stookkosten, vandaar deze keuze. Dat beviel zo goed, waarop we in de nieuwe stal ook een pelletketel hebben geplaatst. In de kleinste stal staat de P4 van 105 kW en in de grote, recent gebouwde stal staat de mooie, degelijke T4 150 kW.”

PTH Hout CV heeft de processen goed begeleid. “Toen ik interesse toonde, hebben ze mij eerst een werkende hout-cv laten zien bij een bedrijf in Boijl. Ik was direct verkocht. Een duurzame ketel van een hoogstaande kwaliteit die langer meegaat dan tien jaar! Dit is wat ik zocht en daarnaast sprak het enthousiasme en de bevlogenheid van de jonge onderneming PTH Hout CV mij aan.

Het bedrijf heeft mij onder andere geholpen bij het uitrekenen van de juiste verwarmingscapaciteit, het regelen en aanleggen van de vloerverwarming in de nieuwe stal en het verbeteren van de vloerverwarming in de bestaande stal en de plaatsing van de ketels.”

Als de nieuwe kuikens komen moeten het in de stallen 35 graden zijn. Dat vraagt om een gigantisch verwarmingsvermogen, maar beide ketels kunnen dit makkelijk aan. “Een van mijn voorwaardes was tevens dat ik er verder helemaal geen omkijken naar zou hebben en dat is met deze twee ketels zeker ook gelukt. En bovendien bespaar ik er dus duizenden euro’s mee. Ik heb mijn eerste ketel in 17 maanden terugverdiend! Vandaar dat ik over de aanschaf van de tweede ketel ook geen moment heb getwijfeld. Ik heb het huis er nu ook op aangesloten, dus ben nu helemaal gasloos.”

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: