085 4845 823

Fröling snipperhoutsystemen

Maak uw keuze

Aan de hand van de iconen (particulier, MKB/bedrijf, Agrarisch bedrijf en industrie) kunt u per ketel in één oogopslag de mogelijke toepassingen zien. Middels onze portal kan direct geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd. Mocht u vragen hebben, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


PARTICULIER


MKB / BEDRIJF


AGRARISCH BEDRIJF


GROOT BEDRIJF / INDUSTRIE

T4e (20 – 350kW)

Comfortabel, compact, economisch en veilig:

Geschikt voor:        

Brandstof: pellets en houtsnippers

De nieuwe T4e van Fröling laat niets te wensen over. Met zijn intelligente volledig automatische verbranding kan deze ketel zowel houtsnippers als pellets efficiënt verbranden. Met de siliciumcarbide verbrandingskamer bereikt de T4e een hoge efficiëntie (tot 94%) met de laagste emissies. Het slimme gebruik van energiebesparende schijven zorgt voor een extreem laag stroomverbruik.

Turbomat (150-550kW)  

Innovatieve ketel

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers, zaagsel en pellets

Beleggen in de toekomst! De Turbomat is een uniek, nieuw verwarmingssysteem met een volautomatische houtbrander, die werkt met een breed scala aan brandstoffen. Of het nu houtmateriaal, nat afvalhout of pellets betreft: de geavanceerde technologie, samen met Lambdatronic besturing, zorgen ervoor dat de ketel elke keer de optimale verbrandingswaarden waarborgt.

De high-tech Turbomat is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en nog makkelijker te onderhouden. Dit zijn eisen geweest die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Fröling Turbomat.

TI 350 (350kW)  

De industrie ketel in compact formaat

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers en pellets

De nieuwe TI 350 van Fröling heeft de belangrijkste kenmerken van een industrie  verbrandingsketel in de meest compacte bouwvorm.

  • Industrieel beweegbaar trappenrooster voor 24 uur vollast werking en een diversiteit aan brandstoffen
  • Rookgas recirculatie optimaliseert het verbrandingsresultaat
  • Staande 3-trek warmtewisselaar inclusief automatische reiniging
  • Besturing door H3200 met Touchscreen, voorbedraad en gereed voor internetconnectie

Hoog temperatuur verbrandingskamer met bewegend trappenrooster
De hoge temperatuur verbrandingskamer is op gebouwd uit 4 delen (vuurvaste stenen / isolatie1/ luchtmantel / isolatie 2), waardoor een optimale zuivere verbranding bereikt wordt.

Lambdamat (750-1500kW) 

Een krachtpatser met unieke compacte buitenmaten

Geschikt voor:    

Brandstof: houtsnippers en pellets

De Lambdamat biedt baanbrekende houtverwarmingstechnologie om aan de hoogste eisen te voldoen. Biomassa-technologie die zich heeft bewezen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze ketel. De ‘state-of-the-art’ roostertechnologie zorgt voor automatische rooster-reiniging en verwijdering van as, wat resulteert in een onderhoudsvrije werking.

Maar gemak is niet het enige aspect waarin de Lambdamat ongeëvenaard is. De centrifugaalkamer met hoge temperatuur resulteert in een hoog rendement en een goede, veilige verbranding. Een compleet concept dat niets te wensen overlaat!

Brandstoftoevoer/ -opslag en opslag systemen