Maak uw keuze:

PTH Hout CV is dé importeur van Fröling Nederland. Inmiddels hebben wij een landelijk dealernetwerk opgezet van ruim 30 dealers. Allemaal zijn zij gespecialiseerd in het kwaliteitsmerk Fröling. Als consument vindt u altijd een dealer in de buurt, die u kan begeleiden bij uw aankoop en service. Wij kunnen hiermee garanderen dat we binnen 4/5 uur op locatie zijn. Hiernaast zijn de meest voorkomende onderdelen op voorraad en binnen 24 uur geleverd, dit geldt ook voor ketels ouder dan 20 jaar.

Wanneer kiezen voor hout-CV?

Brandstofkeuze

De dealers van Fröling

Particulier

MKB

Overheid & Stichtingen

Agrarisch & Tuinbouw

De gebruikers van de Fröling-ketels hebben we ingedeeld in 4 groepen: particulier, MKB/bedrijf, Agrarisch bedrijf en industrie. U kunt per ketel in één oogopslag de mogelijke toepassingen zien. Middels onze portal kan direct geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd. Mocht u vragen hebben, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Hoe een groot zwembad in Drenthe verwarmd wordt met pellethout

Jaarlijks bespaart de gemeente Aa en Hunze hiermee zo’n € 11.000. „Een goede en ook nog eens duurzame oplossing”, zegt zwembadbeheerder Wim Vos in Gieten tevreden.

Meer over biomassa

Het gebruik van biomassaketels is een prachtige oplossing op het gebied van duurzaam en energiezuinig werken en wonen.

Bekende duurzame energiebronnen zijn wind, water en zon. Iets minder bekend, maar verantwoordelijk voor ruim zestig procent van de duurzame energie geproduceerd in Nederland (2015), is energie uit biomassa. Stukhout, houtsnippers en houtpellets zijn veel voorkomende vormen van biomassa.

In samenwerking met Fröling bieden wij een brede range biomassaverbrandingsketels die verwarmen op houtpellets, snipperhout of stukhout (hout-cv’s). Of het nu een kleine woning betreft, een grote loods, bedrijfspand of zwembad, Fröling heeft voor elke situatie de juiste oplossing in huis.

Wanneer kiezen voor een hout-cv?

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor een biomassaverbrandingsketel. De keuze wordt genomen in onderstaande gevallen:

 • Bij een hoog gasverbruik doordat u een grote ruimte / meerdere ruimtes moet verwarmen. Of dat er bijvoorbeeld ook een zwembad verwarmd moet worden.
 • Wanneer u (bedrijfsmatig) warmte of veel warm water nodig heeft.
 • Wanneer u niet aangesloten bent op het gasnetwerk en wel veel warmte nodig heeft.
 • Wanneer u geen tot weinig CO2 wilt uitstoten en uit dit oogpunt geen gas meer wilt gebruiken.
 • Wanneer u zelf de kosten in de hand wilt houden en niet jaarlijks geconfronteerd wilt worden met stijgende prijzen van uw energieleverancier.

De uitgebreide productrange van Fröling ( 7 tot 1.500 kW ) maakt een optimale oplossing in iedere situatie mogelijk. Meer dan 400 Fröling ketels zijn dagelijks in gebruik door tevreden eigenaren. Klik in het menu op de projecten en lees meer over de mogelijkheden en ervaringen van gebruikers.

Particulier

Door particulieren wordt doorgaans gestookt op een stukhoutketel. Ze kiezen voor een hout-cv, omdat:

 • Consument wil investeren in duurzame energie om het milieu zo min mogelijk te belasten
 • Consument buitenaf wonen en niet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk
 • Consument uit principieel oogpunt geen aardgas willen gebruiken
 • Gebruikers willen niet langer afhankelijk zijn van energieleveranciers ten aanzien van stijgende aardgasprijzen
 • Gebruikers beschikken over hout van eigen erf of kunnen hier makkelijk aan komen

De moderne biomassaverbrandingsketels van Fröling zorgen voor een optimale verbranding en zeer lage emissies. Deze stukhoutketels zijn eenvoudig te vullen, op te starten en re reinigen. Bovendien is er sprake van een lange verbrandingstijd, hoog rendement en lage uitstoot.

 

Referenties

Referenties particulier

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Midden- en kleinbedrijf (MKB)

Het midden- en kleinbedrijf is landelijk vertegenwoordigd in diverse doelgroepen. Bedrijfsmatig is het gasverbruik vaak hoog, omdat er grote ruimtes verwarmd moeten worden of er is veel warm water-vraag.

Onder deze gebruikers van een biomassaverbrandingsketel zien we veel bedrijven terug die met hout werken, zoals bouw-, timmer- en meubelbedrijven. Ook in de groenvoorziening, zoals hoveniers, zien we veel MKB’ers die bewust profiteren van een hout-cv.

Opvallend onder de Fröling-gebruikers is ook het hoge aantal ondernemers die verblijven als vakantiehuisjes, appartementen en (dag)opvang aanbieden. Denk hierbij aan campings, zorgboederijen, buurtverenigingen en VVE’s.

Ook tijdens een dagje uit in een sauna, recreatiepark of zwembad kan u zomaar een biomassaketel van Fröling aantreffen. Of wat te denken van praktijken van huisartsen, psychologen of dierenartsen? Ook in deze gevallen biedt Fröling de oplossing, zoals blijkt uit onderstaande ervaringen:

 

Referenties

Referenties MKB

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Agrarische sector & tuinbouw

In de agrarische sector en de landbouw wordt veelvuldig gebruik gemaakt van ketels van Fröling. We zien het belang om deze doelgroep met snelle service te ondersteunen en dit garanderen wij vanuit ons dealernetwerk. Gespecialiseerde dealers in deze sector zijn op dealerkaart aangemerkt met het icoon [trekker]. Zij zullen u van A tot Z begeleiden bij uw (stal)bouw en/of uitbreiding. Ook als het gaat om een aanvulling op uw eigen wooncomfort zijn zij u graag van dienst.

Fröling-ketels worden ingezet in:

Kalverhouderij Pluimveehouderij Akkerbouw
Glastuinbouw Varkenshouderij Paardenhouderij
Champignonneteelt Schapenhouderij Loonwerkbedrijf
Duivenhouderij Melkgeitenhouderij

Referenties

Referenties agrarisch & tuinbouw

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Overige doelgroepen

Fröling staat absoluut voor maatwerk. Wij helpen overheidsinstanties en stichtingen graag bij het vinden van een oplossing én met succes. Zo worden onze biomassaverbrandingsketels met tevredenheid gebruikt door onder andere Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer, sportcentra, gemeentes, in monumentale panden, reinigingsbedrijven en scholengemeenschappen.

Ook voor de volgende partijen kan een Fröling-ketel dus zeker de oplossing zijn:

 • Provincies
 • (lokale) Duurzame clubs
 • Energie- en Milieuloketten
 • Architecten
 • Aannemers
 • Projectontwikkelaars
 • Woningcorporaties

Bekijk de referenties hiernaast die u wellicht inspireren.

Referenties

Referenties

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

De dealers van Fröling

Zoekt u een Fröling-dealer of een installateur die uw Fröling-ketel kan onderhouden? Of wilt u een offerte aanvragen of meer informatie over de Fröling-ketels?

PTH heeft in Nederland een groot dealernetwerk opgezet. Alle dealers kunnen u voorzien van de benodigde informatie. Vind op de kaart de dealer bij u in de buurt met daarbij alle benodigde contactgegevens.

Bereken je eigen offerte
Direct inzichtelijk krijgen wat een hout-cv u globaal gaat kosten? Maak dan gebruik van onze unieke rekentool. U kunt hiermee zelf eenvoudig een offerte opstellen voor een ketel en toebehoren van Fröling. Het verplicht u tot niets! Klik hier om in de benodigde PTH-Portal te komen.

U kunt uiteraard ook gewoon een offerte opvragen bij de dealer bij u in de buurt. Klik hier voor het overzicht van de dealers in Nederland.

Fröling in de buurt

Brandstofkeuze

U bent op zoek naar een HOUT-CV of biomassaverbrandingsketel? Maak dan allereerst de keuze op welke brandstof u wilt gaan stoken. Voor particulieren adviseren wij doorgaans een stukhoutketel, bedrijven maken in de praktijk vooral gebruik van pellethoutketels of snipperhoutketels.

Maak hier de keuze voor de brandstof en doorloop de stappen naar uw ketel. Indien nodig, vindt u in het menu onder het kopje ‘Bereken’ een speciale rekentool, waarmee u eenvoudig de benodigde kW’s voor uw aan te schaffen ketel kunt vaststellen. Daarna kunt u in de Portal uw prijs berekenen voor (misschien wel) uw nieuwe Fröling!

Kies uw brandstof

Onderhoud & storing

PTH Hout CV levert de kwaliteitsketels van Fröling. Deze fabrikant levert al decennia lang hoogstaande biomassaverbrandingsketels. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een storing optreedt in één van uw ketels of dat de ketels onderhoud nodig hebben. PTH Hout CV biedt via haar dealer- en installateursnetwerk deze onderhouds- en storingsdienst: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als aanvulling daarop heeft PTH Hout CV eigen monteurs voor ondersteuning van het dealer- en installateursnetwerk met kennis en onderdelen (24 uur per dag, 7 dagen per week).

 • U wilt graag onderhoud aan uw ketel  laten uitvoeren? Vul onderstaande formulier in en we berichten u binnen 24 uur.
 • U wilt graag onderdelen voor uw ketel bestellen (ook mogelijk voor Fröling gasgestookt)? Vul onderstaand contactformulier in en we berichten u binnen 24 uur.

Voor storingen belt u

Tijdens kantooruren:   085 4845823

Buiten kantooruren:    0900 3765464 € 0,80 p/min

Algemene nieuwsbrief ontvangen?

Steeds meer mensen overwegen om hun bedrijf of woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Een goede isolatie, zonnepanelen en warmtepompen zijn bekende oplossingen, maar ook voor de toepassing van een biomassaverbrandingsketel is steeds meer belangstelling. Een prachtige oplossing om op een duurzame en energiezuinige manier te verwarmen. Middels onze nieuwsbrief informeren wij u graag over de mogelijkheden en ontwikkelingen op de markt. Klik hier om u aan te melden.

Voor vragen over biomassa verwijzen wij u ook graag naar het Biomassaloket: www.biomassaloket.nl.

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: