085 4845 823

PTH Hout CV is dé importeur van Fröling in Nederland. Er is een landelijk dealernetwerk, zij zijn allemaal gespecialiseerd in het kwaliteitsmerk Fröling. U vindt altijd een dealer in de buurt, die u kan begeleiden bij uw aankoop en service. Wij kunnen garanderen dat we binnen 4/5 uur op locatie zijn. Hiernaast zijn de meest voorkomende onderdelen op voorraad en binnen 24 uur geleverd, dit geldt ook voor ketels ouder dan 20 jaar.

De gebruikers van de Fröling-ketels hebben we ingedeeld in 3 groepen: particulier, zakelijk, agrarisch. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Hoe een groot zwembad in Drenthe verwarmd wordt met pellethout

Jaarlijks bespaart de gemeente Aa en Hunze hiermee zo’n € 11.000. „Een goede en ook nog eens duurzame oplossing”, zegt zwembadbeheerder Wim Vos in Gieten tevreden.

Meer over biomassa

Het gebruik van biomassaketels is een prachtige oplossing op het gebied van duurzaam en energiezuinig werken en wonen.

Bekende duurzame energiebronnen zijn wind, water en zon. Iets minder bekend, maar verantwoordelijk voor ruim zestig procent van de duurzame energie geproduceerd in Nederland (2015), is energie uit biomassa. Stukhout, houtsnippers en houtpellets zijn veel voorkomende vormen van biomassa.

In samenwerking met Fröling bieden wij een brede range biomassaverbrandingsketels die verwarmen op houtpellets, snipperhout of stukhout (hout-cv’s). Of het nu een kleine woning betreft, een grote loods, bedrijfspand of zwembad, Fröling heeft voor elke situatie de juiste oplossing in huis.

Wanneer kiezen voor een hout-cv?

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor een biomassaverbrandingsketel. De keuze wordt genomen in onderstaande gevallen:

 • Bij een hoog gasverbruik doordat u een grote ruimte / meerdere ruimtes moet verwarmen. Of dat er bijvoorbeeld ook een zwembad verwarmd moet worden.
 • Wanneer u (bedrijfsmatig) warmte of veel warm water nodig heeft.
 • Wanneer u niet aangesloten bent op het gasnetwerk en wel veel warmte nodig heeft.
 • Wanneer u geen tot weinig CO2 wilt uitstoten en uit dit oogpunt geen gas meer wilt gebruiken.
 • Wanneer u zelf de kosten in de hand wilt houden en niet jaarlijks geconfronteerd wilt worden met stijgende prijzen van uw energieleverancier.

De uitgebreide productrange van Fröling ( 7 tot 1.500 kW ) maakt een optimale oplossing in iedere situatie mogelijk. Meer dan 400 Fröling ketels zijn dagelijks in gebruik door tevreden eigenaren. Onze klanten vertellen u graag meer, zie onze referenties.

Particulier

Door particulieren wordt doorgaans gestookt met een stukhoutketel. Ze kiezen hiervoor, omdat:

·         Stukhout in de directe omgeving te verkrijgen is

·         De moderne biomassaverbrandingsketels van Fröling zorgen voor een optimale verbranding

·         Eenvoudig in gebruik door uniek automatisch opstooksysteem: vullen, aansteken, verwarmen.

·         Verwarmen met constante hoge kwaliteit en hoog rendement (tot 102,8%)

·         Gebruikersgemak onder andere bij navullen: lange tussenpozen en geen rookontwikkeling

·         Geometrie van de verbrandingskamer voor zeer lage emissies door lange uitbrandzone

·         Gering stroomverbruik: Energielabel: A++

·         Hoge onderhoudsvriendelijkheid: comfortabele reiniging en ontassing vanaf de voorkant

·         Lange levensduur: onderdelen zijn los te vervangen (ook voor ketels ouder dan 20 jaar)

·         De WOS-techniek zorgt voor besparing van brandstof

·         Intuïtieve bediening om onder andere het online monitoren mogelijk te maken

·         Hoogwaardige keteltechnologie voor een middenklasse prijs

·         Uitbreidingsmogelijkheden met houtpellets en/of efficiënt energiemanagement van andere energiewinning(en)

Zo eenvoudig kan verwarmen met stukhout zijn!

 

Referenties

Referenties particulier

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Zakelijk

Door bedrijven is een landelijke vertegenwoordiging in diverse doelgroepen. Bedrijfsmatig is het gasverbruik vaak hoog, omdat er grote ruimtes verwarmd moeten worden of er is veel warm water-vraag.
 
Onder deze gebruikers zien we veel bedrijven terug die met hout werken, zoals bouw-, timmer- en meubelbedrijven. Ook in de groenvoorziening, zoals hoveniers, zien we veel bedrijven bewust profiteren van een hout-cv.
 
Opvallend onder de Fröling-gebruikers is ook het hoge aantal ondernemers die verblijven als vakantiehuisjes, appartementen en (dag)opvang aanbieden. Denk hierbij aan campings, zorgboederijen, buurtverenigingen en VVE’s.
 
Ook tijdens een dagje uit in een sauna, recreatiepark of zwembad kan u zomaar een biomassaketel van Fröling aantreffen. Of wat te denken van praktijken van huisartsen, psychologen of dierenartsen? Fröling biedt in al deze gevallen de oplossing.

 

Referenties

Referenties particulier

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Kampeerterrein De Blauwe Haan uffelte - kamperen in de natuur

Agrarische sector & tuinbouw

Voor ons bestaat deze sector uit: akkerbouw, bosbouw, tuinbouw, veeteelt en visserij. De sector die grondstoffen en voedsel levert en veelvuldig gebruik maakt van Fröling-ketels. We zien het belang om deze doelgroep met snelle service te ondersteunen en dit garanderen wij onder andere vanuit ons dealernetwerk. Gespecialiseerde dealers in deze sector zijn op dealerkaart aangemerkt met het icoon [trekker]. Zij zullen u van A tot Z begeleiden bij uw (stal)bouw en/of uitbreiding. Ook als het gaat om een aanvulling op uw eigen wooncomfort zijn zij u graag van dienst.

Fröling-ketels worden ingezet in:

Kalverhouderij Pluimveehouderij Akkerbouw
Glastuinbouw Varkenshouderij Paardenhouderij
Champignonneteelt Schapenhouderij Loonwerkbedrijf
Duivenhouderij Melkgeitenhouderij  

Referenties

Referenties particulier

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

Biomassa is voordeliger dan gas. verwarmen met Froling

Overige doelgroepen

Fröling staat absoluut voor maatwerk. Wij helpen overheidsinstanties en stichtingen graag bij het vinden van een oplossing én met succes. Zo worden onze biomassaverbrandingsketels met tevredenheid gebruikt door onder andere Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer, sportcentra, gemeentes, in monumentale panden, reinigingsbedrijven en scholengemeenschappen.

Ook met de volgende partijen ontstaan er dagelijks vruchtbare samenwerkingen:

 • Provincies
 • (lokale) Duurzame clubs
 • Energie- en Milieuloketten
 • Architecten
 • Aannemers
 • Projectontwikkelaars
 • Woningcorporaties

Referenties

Referenties

Lees de verhalen van diverse klanten van Fröling

De dealers van Fröling

Zoekt u een Fröling-dealer of een installateur die uw Fröling-ketel kan onderhouden? Of wilt u een offerte aanvragen of meer informatie over de Fröling-ketels?

PTH heeft in Nederland het dealernetwerk opgezet. Alle dealers kunnen u voorzien van de benodigde informatie.  

Direct inzichtelijk krijgen wat een hout-cv u globaal gaat kosten? Maak dan gebruik van onze unieke rekentool. U kunt hiermee zelf eenvoudig een offerte opstellen voor een ketel en toebehoren van Fröling. Het verplicht u tot niets! Selecteer via uw dealer [Bereken zelf offerte] om in de PTH-Portal te komen, zodat u direct aan de slag kunt!

U kunt uiteraard ook gewoon een offerte opvragen bij de dealer bij u in de buurt door gebruik te maken van de verschillende contactmogelijkheden. Vind uw dealer in de buurt.

Zoek dealer

Brandstofkeuze

Gasloos warm water door hout is met Fröling in iedere situatie mogelijk. De brandstofkeuze is één van de eerste vragen die beantwoord wordt. Vaak afhankelijk wat er in de directe omgeving voor handen ligt!

Stukhout,- en pelletketels worden met name door particulieren gebruikt. In de agrarische sector is veelal houtsnippers en houtpellets toegepast, de inkoopwaarde van de brandstof is vaak doorslaggevend. Bij bedrijven komen alle soorten ketels terug.

Per brandstof zijn specifieke ketelsystemen, maak hier de keuze voor de brandstof en doorloop de stappen naar uw ketel.

Indien nodig, vindt u in het menu onder het kopje ‘Berekeneenvoudig de kerngetallen van uw ketel. Via uw dealer [Bereken zelf offerte] kunt u in de PTH-Portal de prijs berekenen voor (misschien wel) uw nieuwe Fröling! 

Kies uw brandstof

Service

PTH Hout CV levert de kwaliteitsketels van Fröling, deze fabrikant levert al decennia lang hoogstaande biomassaverbrandingsketels. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een storing optreedt of dat het jaarlijkse onderhoud ingepland kan worden. PTH Hout CV heeft eigen monteurs voor onderhouds- en storingsdienst: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Veelal van de onderdelen zijn voorradig, anders te bestellen en eventueel binnen 48 uur bij u (dit geldt ook voor gasgestookte Frölings!). Laat uw gegevens achter via het contactformulier. PTH Hout CV biedt via haar dealer- en installateursnetwerk deze service met 360º dealers, wilt u weten of uw (toekomstige) dealer deze service aanbiedt? Vind uw dealer aan op de kaart.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Contact

Telefoon: 085- 48 458 23

Storingslijn: 0900 – 37 654 64 € 0,80 p/min

E-mail: info@pthbv.nl of neem contact op via het contactformulier

Subsidie

Het klimaat wordt steeds belangrijker en dat is terug te zien in het beleid van de overheid. De ontwikkelingen ziet u waarschijnlijk ook in uw omgeving terug, zoals de opkomst van zonnepanelen, warmtepompen en windmolens. Een duurzame toekomst is voor ons allen van belang en iedereen kan op geheel eigen wijze zijn aandeel hieraan leveren. Meer informatie over subsidie.

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: