085 4845 823

Referenten over hun Fröling

Consument

“Voor mij is stoken op stukhout de ideale oplossing”

“We hebben een paar jaar geleden een oud boerderijtje gekocht in Ooststellingwerf. Biomassa was helemaal nieuw voor mij, maar ik kan het iedereen die in een minder goed geïsoleerd oud pand of oude boerderij woont adviseren. Gunstig voor de energierekening en het milieu.”

Hij heeft precies uitgerekend wat hij op jaarbasis kwijt zou zijn als hij zou stoken op gas. “Dan blijkt het gebruik van een hout-cv veel voordeliger en is de keuze snel gemaakt. Voor mij is stoken op stukhout dus de ideale oplossing. Uitstoot van fijnstof is te verwaarlozen. Ik moet vaak uitleggen dat een hout-cv iets anders is dan een houtkachel of openhaard waar aardig wat rook uitkomt. Als je met een hout-cv schoon en droog hout gebruikt, is er nauwelijks sprake van rook uit de schoorsteen.”

Oosterwolde

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: