085 4845 823

Fröling levert al vanaf 1961 hoogstaande biomassaverbrandingsketels

Vanaf het begin heeft Fröling zich gericht op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van hout als energiebron. Door tal van baanbrekende innovaties en voortdurende ontwikkeling kan een uniek assortiment worden aangeboden. Efficiënte verwarmingstechnologie van eengezinswoningen tot industriële toepassingen in een vermogensbereik van 7 – 1500 kW.

Fröling mag jaarlijks gerenommeerde prijzen in ontvangst nemen, evenals belangrijke energielabels. Het maakt het innovatieve Fröling absoluut uniek in deze branche. Een echte koploper, die graag door andere merken wordt gekopieerd. Er zijn inmiddels wereldwijd meer dan 200.000 installaties van Fröling in bedrijf. In Nederland zijn inmiddels ook honderden Fröling-installaties te vinden. Sommige ketels zijn door het plegen van het juiste onderhoud zelfs al meer dan dertig jaar oud!

Importeur
Ieder land heeft één officiële importeur. In Nederland is dit PTH Hout CV. De Fröling-producten worden allemaal in het eigen thuisland Oostenrijk ontwikkeld en geproduceerd, waardoor de A-kwaliteit gewaarborgd is.

Productprogramma

Garantie op Fröling

Gegevens Fröling

Een korte introductie over Fröling Nederland

De beste en grootste fabrikant van biomassaketels komt uit Oostenrijk. PTH Hout CV is de enige officiële importeur van Fröling in Nederland. Bekijk deze korte introductievideo om kennis te maken met Fröling.

Historie tijdlijn

  Belangrijkste eigenschappen van Fröling:

  Innovatie en awards

  Is stoken op hout in Nederland nog relatief onbekend, in Oostenrijk kent men niet anders. Ruim een kwart van de huishoudens stookt op een biomassaverbrandingsketel. Fröling is als familiebedrijf opgericht en heeft altijd gestaan voor ontwikkeling en innovatie.

  Alle producten zijn gedegen en worden op basis van A-kwaliteit geproduceerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Fröling jaarlijks gerenommeerde prijzen in ontvangst mag nemen, evenals belangrijke energielabels. Een echte koploper dus die graag door andere merken wordt gekopieerd. Fröling beschikt echter over de patenten en keuringsrapporten worden per ketel door de TÜV afgegeven.

   Ideeënprijs

   Fröling heeft in 1991 de belangrijke Ideeënprijs in ontvangst mogen nemen voor de lambda-technologie. Met deze technologie heeft het bedrijf wederom een grote stap in de toekomst gemaakt en de concurrentie ver achter zich gelaten. Lees hier meer over de lambda-technologie.

   Umwelzeichen

   Om het milieu te beschermen bestaat sinds 1990 het Oostenrijkse Milieukeurmerk. Dit milieukeurmerk verschaft informatie over het effect op het milieu die over de gehele levensduur milieuvriendelijker is dan vergelijke producten in dezelfde categorie.

   Alle biomassaketels van Fröling tot 100 kW zijn voorzien van het Oostenrijkse Keurmerk ‘Umwelzeichen’. Dit Oostenrijkse milieukeur garandeert milieuvriendelijke producten en diensten. Hiermee voldoen de ketels van Fröling ook ruimschoots aan de eisen die in Nederland worden gesteld. Denk hierbij aan het Nederlandse Milieukeur.

   PLUS X AWARD

   De Plus X award is ‘s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. Vele ketels van de Fröling-familie zijn in de loop der tijd bekroond met een PLUS X AWARD. Het betreft onder andere de PE1, P4, SP DUAL Compact, SP DUAL, S4 en de T4.

   De Plus X Award is de prijs voor de beste merken en producten ter wereld! Er worden kwaliteitszegels toegekend voor nieuwe en innovatieve technologieën, buitengewoon ontwerp, intelligente, gebruiksvriendelijke besturingssystemen, ergonomische en ecologische functies en hoogwaardige materialen.

   Naast uitgeroepen te worden als beste product is een kwaliteitszegel verbonden aan producten die ten minste één ‘Plus X’- factor bezitten. Fröling valt met meerdere ketels in vijf van de zeven categorieën.

   EnergieGenie

   De ‘EnergieGenie Innovatieprijs’ van het federale ministerie van Landbouw, Bosbouw, Leefmilieu en Waterbedrijf en de provincie Oberösterreich kent prijzen toe op basis van innovatie, energiebesparing en vernieuwing. EnergieGenie is één van de meest prestigieuze energieprijzen van Oostenrijk. Al drie keer is Fröling op de EnergieGenie beloond!

   In 1996 viel Fröling in de prijzen met haar unieke condensatietechniek (meer hierover elders op deze pagina). De CHP 50 voor groot verbruik is bekroond met de innovatieprijs ‘EnergieGenie 2015’. De CHP van Fröling is overtuigend tot in het detail – compact – onderhoudsvriendelijk – volledig automatische bediening – beproefde technologie – Fröling one-stop-shop!

   De T4e heeft de ‘EnergyGenie 2018’ in de wacht gesleept. Deze T4e is nog zuiniger dan de overige ketels van Fröling. Tevens kan een fijnstoffilter worden toegevoegd om nóg lagere emissiewaarden te garanderen.

   Brandkamer

   Fröling heeft een unieke verbrandingskamer ontwikkeld. Deze bijzondere technologie is al in 1988 door Fröling uitgevonden en steeds verder doorontwikkeld. Het maakt de ketels van Fröling enig in haar soort!

   Door de cilindervorm worden de verwarmingsgassen optimaal geleid. De buitengewoon lange uitbrandzone zorgt voor zeer lage emissies. Hiermee levert u een aanzienlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. De stevige constructie en het gebruik van siliciumcarbide als grondstof voor de hogetemperatuur-verbrandingskamer maken een nog langere levensduur mogelijk.

   Condensatietechniek

   De Fröling-pellets, brandhout-, houtsnippers- en combiketels zijn optioneel beschikbaar met een innovatieve condensatietechnologie. Fröling weet zich hier wereldwijd mee te onderscheiden en kan gezien worden als pionier in deze techniek.

   Middels een condenserende warmtewisselaar, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wordt de waardevolle energie van de afvoerlucht, die normaal ongebruikt door de schoorsteen ontsnapt, weer aan het verwarmingssysteem toegevoegd. Resultaten zijn onder andere minder brandstofkosten, verminderde emissies en extra filtratie van het rookgas. Er kan zo een ketelrendement van 105,8% (Hu) worden bereikt.

   De reiniging gebeurt via een spoelsysteem met water. De module kan ook naderhand als optie worden gemonteerd.

   Voordelen:

   • Minder brandstofkosten
   • Filtratie van het rookgas
   • Verminderde emissies
   • Automatische reiniging

   Beschikbaar voor:

   • NIEUW! S1 Turbo 15 – 20 kW
   • S4 Turbo 28 kW
   • NIEUW! SP Dual compact 15 – 20 kW
   • Dual SP Dual 28 kW
   • NIEUW! PE1 pellet 15 – 20 kW
   • P4 pellet 15 – 60 kW
   • T4 24 – 50 kW
   Fijnstoffilters

   Om de emissies van verontreinigende stoffen van biomassaketels en pelletkachels naar de lucht tot een minimum te beperken, zijn door de overheid strenge maar haalbare emissie-eisen opgenomen. Alle biomassaketels van Fröling voldoen ruimschoots aan deze eisen. Daarmee weet Fröling zich duidelijk te onderscheiden ten opzichte van andere merken. Door een speciaal ontwikkeld extra fijnstoffilter toe te voegen, kunnen zelfs nóg lagere emissiewaarden worden gegarandeerd.

   Moderne besturingssystemen

   Ook wat betreft de besturing van de ketels loopt Fröling ver voorop ten opzichte van andere merken. In 1991 kon door het bedrijf de belangrijke ideeënprijs in ontvangst worden genomen voor de ontwikkeling van de zogenoemde lambda-technologie.

   De Lambda gestuurde besturing met breedbandsonde zorgt voor precieze verbranding, waardoor de ketels het hoogst haalbare resultaat kunnen leveren. Voor elk systeem is een oplossing beschikbaar.

   Ook kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om bijvoorbeeld zonnepanelen of andere producten te integreren. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

   Voordelen Lambdatronic-besturing:

   • Exacte verbrandingsregeling
   • Eenvoudige en intuïtieve werking
   • Gemakkelijke bediening via 7“ kleuren touchscreen

   Lees meer over de Lambdatechniek

   Fröling Connect

   Via de nieuwe Fröling Connect internetportal kunt u uw systeem gemakkelijk bedienen via internet. Eenvoudig in gebruik en 24/7 beschikbaar om de waarden van de systemen te raadplegen of aan te passen, waar u ook bent. Beschikbaar op elk platform: smartphone, PC of tablet.

   Voordelen Fröling Connect:

   • Bediening van het verwarmingssysteem online
   • Individuele toegangsrechten
   • Beschikbaar op elk gewenst moment, op elke plaats, 24/7
   • Platform-onafhankelijk
   • Beschikbaar voor Lambdatronic S/P/H 3200 met touchscreen

   Garantie op Fröling

   Fröling biedt 5 tot 10 jaar garantiecontracten aan! Het onderstreept het vertrouwen in het eigen product. Wilt u meer weten over de garanties die door Fröling worden gegeven? Neem dan contact op met de dealer bij u in de buurt.

    Gegevens Fröling

    Fröling Heizkessel- und Behälterbau Ges.m.b.H.

    Firmenanschrift:
    Industriestraße 12
    A-4710 Grieskirchen
    Bezoek de Fröling website

    Telefoon:
    +43 7248 606-7000 (Oostenrijk)
    +49 89 927 926-400 (Duitsland)

     Bekijk de projecten: