Subsidie voor biomassaketels
Het klimaat wordt steeds belangrijker en dat is terug te zien in het beleid van de overheid. De ontwikkelingen ziet u waarschijnlijk ook in uw omgeving terug, zoals de opkomst van zonnepanelen, warmtepompen en windmolens. Een duurzame toekomst is voor ons allen van belang en iedereen kan op geheel eigen wijze zijn aandeel hieraan leveren.
MIA en Vamil
De overheid wil investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Een beter milieu komt immers de hele samenleving ten goede. Speciaal voor alle ondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat daarom een subsidiemogelijkheid in het leven geroepen: de MIA en Vamil.
- Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
- Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.
De MIA en Vamil zijn dus geen subsidies, maar bieden wel fiscaal voordeel . U kunt MIA en/of Vamil binnen 3 maanden na aankoop van een Fröling-ketel aanvragen, wel dient u de investering voor aankoop te melden. Zie hier alle informatie of bekijk deze infographic.
Energie-investeringsaftrek (EIA)
Een ander fiscaal voordeel voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Alle informatie voor een gemiddeld voordeel van 11%. Of bekijk de infographic.
Overig
- Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Per 1 januari 2020 is deze subsidie niet meer op biomassaketels van toepassing. LET OP voor particulieren is er een overgangsregeling.
- Via uw Gemeente of Provincie
Kijk vooral ook naar de initiatieven in uw eigen regio. Door het klimaatakkoord zien we veel samenwerkingen ontstaan die Gemeentes ondersteunen.
- Lease via uw investeerder
Voor het leasen van een biomassaketel zijn verschillende lease oplossingen mogelijk. Vraag bij uw bank naar de mogelijkheden.
- Energiebespaarfonds
Voor de hout-cv-ketel geldt helaas nog ‘onbekend maakt onbemind’. Dat zal ook de reden zijn waarom er vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds nog geen lening wordt verstrekt voor deze energiezuinige maatregel. We zijn drukdoende om de ketels van Fröling op de lijst te krijgen.