085 4845 823

Fröling referenten

WE ZIJN ER TROTS OP!!

Onderstaand lees je enkele verhalen van gebruikers.
Heb je een mooi Fröling-project en wil je deze delen met ons? Wij horen het graag!

Jaarlijkse besparing: duizenden euro’s
Gebruikt  Fröling P4 105 kW en T4 – 150 kW

   

Andere kippenboeren zouden zeker eens bij mij moeten komen kijken, want deze Fröling-ketels zijn absoluut dé oplossing!’

Jaarlijkse besparing: ca. € 18.000,=
Gebruikt  Fröling T4 – 150 kW biomassaketel

   

‘Voorheen gebruikten we 35.000 kuub gas. Nu nog maar 2500 kuub. Het voornaamste doel was de financiele besparing en dat is met de Fröling T4 ketel zeker gelukt.’

Jaarlijkse besparing:   duizenden euro’s 
Gebruikt: Fröling S4 40 kW biomassaketel

  

“Van augustus tot 1 januari had ik de eerste € 800,- al bespaard op de gasrekening. Onder de huidige omstandigheden heb ik de ketel in ongeveer tien jaar weer terugverdiend.”

Jaarlijkse besparing: duizenden euro’s
Gebruikt  Fröling S4 60 kW biomassaketel

   

‘Niemand merk het dat we hout stoken. Alleen met opstarten gaat er soms een beetje rook de schoorsteen uit, volgens mij is deze zelfs schoner dan een cv ketel.’

De Jong: ‘Voorheen gebruikten we 35.000 kuub gas en nu nog maar 2.500 kuub. Als we van het gas af moeten dan is de Fröling biomassaketel een zeer goed alternatief’ 

Jaarlijkse besparing: Tienduizenden euro’s
Gebruikt 3 stuks Fröling TX 250 kW biomassaketels

 

‘We besparen jaarlijks tienduizenden euro’s op onze energierekening en bovendien zijn de biomassaketels ook nog eens beter voor het milieu. Hét alternatief voor gas!’

Jaarlijkse besparing: Voldoende en goed voor milieu 
Gebruikt Fröling FHG 3000 biomassaketel

“Biomassa was nieuw voor mij, maar ik kan het iedereen die in een minder goed geïsoleerd pand of oude boerderij woont adviseren. Gunstig voor de energierekening en het milieu.”

Jaarlijkse besparing: Woning energieneutraal! 
Gebruikt Fröling S3 28 kW biomassaketel

Scheffers is erin geslaagd om een oude woning uit 1906 om te toveren tot een prachtig, energieneutraal huis. “Mede door de aanschaf van een biomassaketel hebben we nul op de meter.”

Jaarlijkse besparing: ca. € 11.000,= 
Gebruikt: Fröling TX 250 kW biomassaketels

 

“geïnteresseerden die komen kijken, zijn aangenaam verrast. Ze staan versteld van het resultaat. Ze ruiken niets en zien niets. Met pellets heb je echt een schone verbranding.”

Jaarlijkse besparing: Duizenden euro’s
Gebruikt Fröling P4 Pellet-biomassaketel

  

“Ik heb er geen omkijken naar”, zegt Pieter tevreden. “Enige wat ik hoef te doen is om de 14 dagen de aslade even legen. Daar heb ik nog geen vijf minuten werk van.”

Jaarlijkse besparing: Veel geld en gebruiksgemak!
Gebruikt Fröling TX Pellet-biomassaketel

  

Voor het kasteel zelf worden sinds 1995 twee warmtepompen ingezet, maar voor de bijgebouwen was tot 2015 nog geen goede oplossing. Met deze Fröling komt dat nu goed.

‘Volgens Energieonderzoeksbureau CE Delft wordt een explosieve groei verwacht

in de aankopen van biomassaketels’ 

Jaarlijkse besparing: Zo veel mogelijk energieneutraal
Gebruikt Fröling T4 Pellet-biomassaketel

  

“Wij zijn hier heel bewust met het milieu bezig, maar dat zou anno 2018 eigenlijk voor alle bedrijven een vanzelfsprekendheid moeten zijn.”

Jaarlijkse besparing: ‘Nul’ op de meter!
Gebruikt Fröling S1 Stukhout-biomassaketel

Ondanks dat het een oud monumentaal pand betreft, heeft De Ruiter bijna ‘nul’ op de meter. Dit mede dankzij de installatie van een Fröling biomassaketel S1 20kW.

Jaarlijkse besparing: Rust en veel gebruiksgemak!
Gebruikt Fröling PE1 Pellet-biomassaketel

“Op de oude stukhoutketel had ik zonder problemen nog wel tien jaar kunnen stoken, maar gezien mijn leeftijd heb ik bewust gekozen voor wat meer gebruiksgemak van de Fröling pelletketel”