085 4845 823

Referenten over hun Fröling

Consument

‘Nul’ op de meter met o.a. hout-cv

Bertus Scheffers uit Coevorden is erin geslaagd om een oude, vervallen woning uit 1906 om te toveren tot een prachtig, energieneutraal huis. “Mede door de aanschaf van een biomassaketel zijn wij nu gasloos en hebben we nul op de meter.”

Voor deze situatie is gekozen voor een Fröling-biomassaketel S3 28kW. Deze stukhoutketel heeft een rendement van 91.8%. “Er zijn veel verschillende soorten biomassaketels op de markt, maar voor ons kwam deze ketel, de Fröling S3, als beste uit de bus. Een goede prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Scheffers tevreden. “Bovendien hebben wij de beschikking over een eigen bosperceel. Al ons hout, dat verantwoord wordt gekapt, is hieruit afkomstig.” In de biomassaketel kunnen houtblokken van een halve meter lengte.

Naast de Fröling-biomassaketel zijn er op de loods achter de woning 24 zonnepanelen geplaatst. Onder het gazon is een regenwaterbassin van 15000 liter aangelegd. Alles draait op deze regenwaterput, van afwasmachine tot douchewater. “Wij zijn zeer tevreden over de duurzame maatregelen die wij hebben genomen”, concludeert Scheffers. “We hebben een levensloopbestendige, comfortabele woning weten te creëren die zeer snel is op te warmen.”

Een hout-cv van Fröling is dus optimaal te combineren met andere duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, en gemakkelijk te koppelen aan bestaande verwarmingssystemen.

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: