085 4845 823

Referenten over hun Fröling

“De hout-cv’s ontzorgen je volledig qua warmtevoorziening en zien er ook nog eens heel fraai uit.”

Kampeerterrein De Blauwe Haan is een echt familiebedrijf waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Daarnaast is er heel bewust gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat heeft begin 2018 geleid tot de aanschaf van de nieuwe T4 pelletketel van Fröling via PTH Hout CV.

“Waar het kan, kiezen wij voor een duurzame oplossing”, vertelt campingeigenaar Henk Eissens. Zo liggen er negentig zonnepanelen op het dak van de centrale gebouwen van De Blauwe Haan. “In combinatie met de pelletketel zijn we nu Co2-neutraal” zegt Eissens enthousiast.

Twaalf jaar geleden werd een eerste pelletketel van een ander merk aangeschaft. Deze bleek in 2017 aan vervanging toe. De campingeigenaar ging zelf op onderzoek uit en kwam via zijn leverancier van de houtpellets bij PTH Hout CV terecht. De keuze was daarna snel gemaakt. “Een servicegericht bedrijf uit de nabije omgeving”, vat Eissens samen. “En de Fröling-ketels springen er in meerdere opzichten uit. Het is niet de goedkoopste oplossing, maar wel de beste. De hout-cv’s ontzorgen je volledig qua warmtevoorziening en de door ons aangeschafte T4 pelletketel bevalt dan ook erg goed. Een stuk zuiniger dan de vorige en er is nauwelijks sprake van vervuiling. Moest ik bij de vorige ketel geregeld as uitscheppen, bij deze ketel hoef je misschien eens per  jaar de asla te legen.”

Door middel van de Fröling-ketel worden onder andere het openbare toiletgebouw, het kantoor en de kantine verwarmd. Door het gebruik van een 2200 liter buffervat is er altijd voldoende warm water aanwezig. Er is zelfs nog capaciteit over en omdat er in de winter vrijwel geen warmtevraag is van het sanitairgebouw, is besloten om vanaf komend najaar via een warmtetransportleiding ook de woningen te gaan verwarmen middels de pelletketel.

De T4 is door PTH geplaatst en geïnstalleerd. Eissens: “De ketel biedt niet alleen heel veel mogelijkheden, maar ziet er qua afwerking ook nog eens heel fraai uit. Designisch verantwoord.”

Door te investeren in duurzame oplossingen beschikt het bedrijf inmiddels over het internationale keurmerk Green Key, predikaat goud. “Wij zijn hier heel bewust met het milieu bezig, maar dat zou anno 2018 eigenlijk voor alle bedrijven een vanzelfsprekendheid moeten zijn.”

Henk Eissens – Kampeerterrein De Blauwe Haan, Uffelte

www.blauwehaan.nl 

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: