085 4845 823

Afvoer- en vulsystemen voor pellets

De uitvoereenheden van Froling garanderen een stille en effectieve werking, zijn eenvoudig te monteren en zeer flexibel.

Zuigsystemen voor pelletketels
Zuigsystemen voor pelletketels

Handmatig zuigsysteem met 4 sondes

Voor ketels: 

Het handmatige pelletaanzuigsysteem RS 4 creëert meer ruimte in uw brandstofopslag. Dankzij het feit dat de zuigsondes flexibel zijn qua locatie is het mogelijk om iedere ruimtevorm optimaal te benutten. De omschakeling tussen zuigsondes gebeurt handmatig. Vuistregel: Plan één zuigsonde per 1 m² pelletopslagruimte.

Zuigschroefsysteem voor pellets

Zuigschroefsysteem

(voor langwerpige opslagruimten)

Voor ketels:

Het Fröling vijzeltoevoersysteem is de ideale oplossing voor rechthoekige opslagruimten met front-end aansluiting. Vanwege de lage en horizontale montage van de transportschroef betekent dit dat de ruimte in de opslag optimaal gebruikt kan worden en dat de bunker geheel te legen is. Gecombineerd met een zuigsysteem van Fröling maakt het ook een flexibele ketelopstelling mogelijk.

Het zakkensilosysteem is een flexibele, eenvoudige manier om pellets op te slaan.

Zakkensilo systeem | Eenvoudig te monteren

Voor ketels:

Het zak silo systeem is een flexibele, eenvoudige manier om pellets op te slaan. Andere voordelen bij het gebruik van een zak silo zijn:

 • Het is makkelijk te monteren.
 • De zak voor de brandstofopslag is stofdicht.
 • De zak is overstromingsbestendig. Tevens kunt u regenbestendige – en zonbestendige deksels aanbrengen en de silo eventueel buiten installeren.

Pellet Cube

Types: Cube 500s en 300 brandstofopslag voor kleinere hoeveelheden

Voor ketels:

De Cube 330/500 S is de optimale en meest kosteneffectieve oplossing voor een laag brandstofverbruik. Hij wordt handmatig gevuld (bv. pellets in zakken) en kan in totaal 330/495 kg pellets opslaan (22/33 zakken van 15 kg). De pellets worden door middel van een zuigsonde, die eveneens meegeleverd wordt, naar de ketel getransporteerd.

 • Afmetingen voor Cube 300: 690 x 690 x 1230 mm (BxDxH)
 • Afmetingen voor Cube 500S: 760 x 1000 x 1250 mm (BxDxH)
 • VulopeningCube 300: 600 x 295 mm (BxD)
 • VulopeningCube 500S: 670 x 340 mm (BxD)

1-2-3 zuigschroefsysteem

Voor ketels:

Zeer grote opslagruimten zijn over het algemeen nodig om tegemoet te komen aan de warmtebehoefte bij systemen die in grote gebouwen zijn geïnstalleerd. Het 1-2-3 zuigschroefsysteem van Fröling is hier voor de ideale oplossing. Afhankelijk van de grootte van de opslagruimte worden twee of drie opvoerschroeven parallel aan elkaar gepositioneerd en in de brandstofvoeding van het zuigsysteem geïntegreerd. Het automatische kleppenblok schakelt automatisch tussen de zuigschroeven in een vooraf gedefinieerde cyclus, zodat de opslagruimte gelijkmatig wordt leeggemaakt.

pelletopslag pellet box

Pelletbox

Voor ketels:

De pelletbox wordt ter plaatse samengesteld uit versterkte staalplaten. Eeenvoudige en snelle montage gegarandeerd. Op alle componenten zijn al dezelfde afdichtingen aanwezig. Zorgen over de zelfdragende constructie zijn geen boor- of zaagwerkzaamheden aan een muur. Omdat de essentiële onderdelen aan de binnenkant zijn vastgeschroefd, kan de tank eenvoudig in een hoek, nis of in uw eigen kamer worden geplaatst. Voor het lossen kan er tussenafgezogen worden met behulp van zuigsondes of schroeftransportsystemen.

 • Alle plaatwerkdelen inclusief de staander verzinkt
 • Alle schroefverbindingen aan de binnenzijde, hierdoor is de Tank
  al direct aan de muur gemonteerd en hoeft deze niet meer afgewerkt te worden
 • Zelfdragende constructie, geen bacteriën maatregelen
  nodig

Pellet Mole

Voor ketels:

Dit systeem is eenvoudig te installeren en maakt optimaal gebruik van de ruimte. De Pellet Mole® zuigt de pellets van bovenaf aan, waardoor een optimale brandstoftoevoer naar de ketel wordt gegarandeerd. De Pelletmole komt automatisch in elke hoek van de ruimte om deze zo efficiënt mogelijk te legen. De pelletmole kan worden uitgerust met een handtakel of de Comfort-module. De Comfortmodule is een automatisch hefsysteem dat de pelletmol automatisch in de stand-by stand brengt als de schakelaar op “Vullen” staat en de pelletmol op de pellets laat zakken als de schakelaar op “Bedienen” staat.

E3 Pellet Mole®

De nieuwe E3® pelletmol is een eenvoudig verwijderingssysteem gebaseerd op de beproefde pelletmol. De winkel kan optimaal geleegd worden zonder hellingen. De E3® pelletmol levert een jaarlijkse pelletbehoefte van enkele honderden tonnen aan pelletketels van ca. 50 tot 300 kW. Een typische ruimtegrootte bedraagt ​​ongeveer 40 ton pellets of een capaciteit van 60 m³ in verschillende vormen – van rond en vierkant tot rechthoekig, waardoor de E3®-pelletmol enorm veelzijdig is.

RS4/RS8 Pelletzuigsysteem

Voor ketels:

Het RS 4 / RS 8 pelletaanzuigsysteem creëert meer ruimte in uw brandstofopslag. Dankzij het feit dat de zuigsondes flexibel zijn qua locatie is het mogelijk om iedere ruimtevorm optimaal te benutten. De omschakeling tussen zuigsondes gebeurt  automatisch . Vuistregel: Plan één zuigsonde per 1 m² pelletopslagruimte.

Voordelen op een rij:

 • eenvoudig te monteren
 • geen schuine glijbanen nodig in de bunker
 • meer opslagruimte (30%)
 • automatisch schakelen tussen de sondes
 • automatisch terugspoelen
 • onderhoudsvrij systeem    

Drievoudig pelletaanzuigsysteem RS 4 / RS 8

Door de combinatie van maximaal drie RS4 en/of RS8 kunnen grote opslagruimtes worden voorzien van maximaal 24 zuigsondes, waardoor leegmaken grotendeels zonder schuine vloeren mogelijk is. De controller neemt de pelletketel over, die automatisch de sondes in gespecificeerde cycli verwisselt om ervoor te zorgen dat de opslagruimte gelijkmatig wordt geleegd.
Als het magazijn niet gelijkmatig wordt geleegd, kunnen individuele sondes afzonderlijk worden vergrendeld, zodat ze niet meer worden gebruikt om materiaal te transporteren. Mocht er zich onverhoopt een storing voordoen op het aanzuigpunt, dan wordt geprobeerd de storing te verhelpen
door een volautomatische omkering van de luchttoevoer (terugspoeling)

Aanschaf, Informatie & Advies

Bent u overtuigd van deze producten? Wilt u het aanschaffen of meer informatie? Of heeft u een algemene vraag over het bedrijf? U kunt op verschillende manieren meer informatie krijgen.

Vraag meer informatie aan over alle Fröling producten