085 4845 823

Snipperhout Vulsystemen

Fröling heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van afvoer- en voedingssystemen. Of het systeem groot of klein is, wij bieden stevige systemen voor alle eisen aan de hoogste normen. Fröling’s (af)voersystemen garanderen stilte en effectieve werking en zijn gemakkelijk te monteren en zeer flexibel.

Roerwerk met veerbladen (FBR)   110 / 150

Voor toevoer van houtsnippers uit de bunker (diameter max. 5 m).
Speciaal ontworpen voor houtsnippers G30 / G50 tot W 35.
Laag energieverbruik dankzij speciale overbrengingen en motoren.

Voor het toevoeren van houtsnippers (EN ISO 17225, deel 4: houtsnipper klasse A1 / P16S-P31S2) uit bunkers/silo’s met een maximale werkdiameter van 5,0 meter. De specifieke vorm van de trog en de schroeftransporteur met een speciaal verloop van de schroefbladen garanderen een betrouwbaar brandstofvervoer.

Geschikte installatiepositie: 0-15°

Tijdens het vulproces gaan de veerarmen automatisch onder de roerplaat. Door de draaiing verplaatsen de armen het materiaal naar de schroeftransporteur voor de toevoer van houtsnippers naar de ketel vanuit silo’s met een maximale werkdiameter van 5,0 meter. Het systeem is onderhoudsvrij en speciaal ontwikkeld voor brandstoffen die een goede strooibaarheid hebben (bijv. houtsnippers G30/G50 tot W35). De eenvoudige, effectieve opbouw van de toevoer zorgt voor een storingsvrije werking. Eventuele problemen in het brandstoftransport (bijv. vreemde voorwerpen) worden automatisch herkend en door terugloop van de schroef opgeheven (omkeersturing). De transportschroef met speciaal verloop van de schroefbladen waarborgt een gering stroomverbruik.

Torsiearmroerwerk TGR

Ontlading van houtsnippers uit bunker (diameter max. 6m).
Speciaal ontworpen voor brandstoffen met een slechte strooibaarheid.
Laag energieverbruik dankzij speciale overbrengingen en motoren.

 

Voor de toevoer van houtsnippers uit silo’s met een maximale werkdiameter van 6,0 meter. Het systeem vergt weinig onderhoud en is ontwikkeld voor brandstoffen die vanwege hun geringe strooibaarheid een groter toevoervermogen vereisen. Daarbij waarborgt de gepatenteerde opbouw een geluidsarme, effectieve werking. Eventuele problemen in het brandstoftransport (bijv. vreemde voorwerpen) worden automatisch herkend en door terugloop van de schroef opgeheven (omkeersturing). De transportschroef met progressief schroefblad waarborgt een laag stroomverbruik.

Walking floor uitdraai

Mogelijkheid voor uitvoer van alle biomassabrandstoffen (max. diameter G100) met een hoge vochtigheidsgraad en een slechte strooibaarheid.