085 4845 823

Referenten over hun Fröling

Consument

“Vol automatisch, ik hoef niets meer te doen”

Jaap Keizers, uit De Lutte Overijssel, heeft meer dan twaalf jaar met veel plezier gebruik gemaakt van een stukhoutketel van Fröling. Inmiddels stookt hij op een pelletketel van Fröling.

“Op de oude ketel had ik zonder problemen nog wel tien jaar kunnen stoken, maar gezien mijn leeftijd heb ik bewust gekozen voor wat meer gebruiksgemak.”

De in Twente woonachtige Fröling-gebruiker is de zestig inmiddels gepasseerd. Haalde hij het hout eerder uit zijn eigen bos, het zagen en kloven is nu verleden tijd. “Ik wil het mijzelf wat makkelijker maken. De oude ketel kon ik inruilen. Ik heb nu een PE1 die draait op pellets. Een mooie, complete ketel. Vol automatisch, ik hoef niets meer te doen. Ik kan zelfs met een gerust hart op vakantie, alles wordt vanzelf geregeld.”

Fröling-importeur PTH Hout CV heeft het gehele traject begeleid. “Alles is perfect gelopen. Van de subsidieaanvraag tot aan de plaatsing, ze regelen alles voor je. Bovendien zijn ze erg flexibel. Ik heb eerst mijn voorraad stukhout op mogen maken, alvorens de nieuwe pelletketel werd geplaatst. Bovendien kreeg ik dus de mogelijkheid om de oude ketel in te ruilen.”

Uw verhaal

Onze ambitie is gasvrij verwarmen en CO2 neutraal stoken door in Nederland biomassa als brandstofkeuze nummer één op de kaart te zetten. Helpt u ons mee? Dat kan onder andere door uw verhaal als gebruiker van een Fröling met anderen te delen. Dit ter inspiratie en motivatie. Klik hier voor meer informatie: